Лого на страницата Подай ръка на различните деца
Кампания за разширяване на дневен център за деца с проблеми от аутистичен спектър Дъга

06.05.2021

На 11 май ще се проведе първият от серията уебинари в подкрепа на родители и близки на деца с аутизъм в ранна възраст.

Уебинари за родители

Май е месецът посветен на Играта. Ако вярвате, че децата учат най-добре чрез игра и искате да получите съвети, насоки и идеи как да сте по-ефективни и уверени когато играете с детето си - семинарите през този месец са за вас!
Уебинарите ще се провеждат от 17:00 до 18:30 часа в платформата ZOOM по следния график:

Май: МЕСЕЦ НА ИГРАТА
11.05.2021 г. - Предизвикателството Игра: Как да започнем
25.05.2021 г. - Предизвикателството Игра: Как да развием своите умения

Можете да заявите желанието си за участие в уебинарите на имейл адрес: proekti.aa@gmail.com

Пълният текст на поканата за месец Май можете да видите тук.

Събитието се организира по проект на Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и Сдружение "Асоциация Аутизъм", със съдействието на специалисти от Център за социална рехабилитация и интеграция – приоритет аутистичен спектър.

02.04.2021

Ако аутизмът е станал част от живота ви и не сте сигурни как да се справите с новите предизвикателства - това е за вас!

Уебинари за родители

По случай 02.04. - Световен ден за повишаване информираността на обществото за аутизма, имаме удоволствието да Ви поканим на поредица уебинари в подкрепа на родители и близки на деца с аутизъм в ранна възраст. Събитието се организира по проект на Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и Сдружение "Асоциация Аутизъм", със съдействието на специалисти от Център за социална рехабилитация и интеграция – приоритет аутистичен спектър.

Уебинарите ще се провеждат от 17:00 до 18:30 часа в платформата ZOOM по следния график:
Май: МЕСЕЦ НА ИГРАТА
11.05.2021 г. - Предизвикателството Игра: Как да започнем
25.05.2021 г. - Предизвикателството Игра: Как да развием своите умения
Юни: МЕСЕЦ НА ОБЩУВАНЕТО
08.06.2021 г. - Предизвикателството Общуване: Да говорим на един език
22.06.2021 г. - Предизвикателството Общуване: Да покажем защо и как
Септември: МЕСЕЦ НА КОМУНИКАЦИЯТА
14.09.2021 г. - Предизвикателството Допълваща и Алтернативна Комуникация (ДАК): Достъпната възможност
28.09.2021 г. - Предизвикателството Допълваща и Алтернативна Комуникация (ДАК): Крачка напред
Октомври: МЕСЕЦ НА СОЦИАЛИЗАЦИЯТА
12.10.2021 г. - Предизвикателството Социализация: Да поставим основата
26.10.2021 г. - Предизвикателството Социализация: Мисията (Не) Възможна

Желанието за участие в уебинарите се заявява предварително чрез имейл на адрес: proekti.aa@gmail.com

Пълният текст на поканата можете да видите тук.

22.01.2021

Благотворителната организация „Децата на България“ включи дневен център „Дъга“ и „Център за социална рехабилитация и интеграция-приоритет аутистичен спектър“ в тазгодишната си кампания, целяща да подкрепи центровете за деца с аутизъм в България.
„Децата на България“ е благотворителна организация с нестопанска цел, учредена от представители на българската общност в САЩ. Целите на организацията са насочени към подпомагане на здравните, образователните и други институции за създаване на по-добър свят за децата в България.
Кампанията на „Децата на България“ за 2021 година цели събиране на 100 000 долара за осигуряване на специализирано оборудване и материали за седем центъра за терапия на деца с аутизъм в България.
При успех на кампанията, целевата помощ за дневен център „Дъга“ ще бъде насочена към оборудване на стаите за индивидуална работа в новото крило, както и към реализиране на обучения на терапевтите и техническо обезпечаване в случаи на необходимост от провеждане на дистанционна терапия и обучение в контекста на пандемията от Ковид-19.

За дарения и повече информация: https://childrenofbulgaria.org/bg/current-campaign/
Децата на България

11.12.2020

РЕМОНТЪТ Е ГОТОВ, но още не е платен.
Фирма „ПАУТАЛИЯ-СТИЛ“ ЕООД направи и невъзможното, за да влезем в сроковете за изпълнение на проекта към Фонд „Социална Закрила“.

Преди и след ремонта

Те успяха да направят пълен ремонт на новото крило за по-малко от два месеца.
Ремонтът струва 87 000 лв. На базата на одобрения проект към Фонд „Социална Закрила“ имаме гарантирани 50 000 лева за целта, но те могат да бъдат преведени само при изплатени всички останали разходи. До момента, разполагаме с 28 000 лв. от дарения на наши благодетели, т.е. остават още по-малко от 10 000 лв. за да платим разходите за ремонта.
Вече имаме и част от обзавеждането на новите помещения, но остава да се закупят още маси, столчета и шкафчета – общо около 3 000 лева.
Или, накратко казано, за финализирането на нашата кауза са нужни още само 13 000 лева.
В тази странна година, всички се надяваме на чудеса…
А има ли по-добро време за сбъдване на мечти от Коледа?!

За дарения:
Сдружение „Асоциация Аутизъм“
Банка ДСК, Клон „Батенберг“
IBAN: BG59STSA93000004098345
BIC: STSABGSF

25.11.2020

Ние сме РОДЕНИ ГОТОВИ
Тук сме, за да изживеем мечтите си и поемем контрола над живота си. Подкрепете ни в борбата ни за достоен живот.

Подпишете петицията: www.bornready.me

РОДЕНИ ГОТОВИ

Днес, на десетки хиляди хора с интелектуални затруднения и психично-здравни проблеми не се позволява да участват в обществото. Не ни се разрешава да работим, да се женим, да разполагаме със средства, да сме свободни. Всичко се решава вместо нас. Това се нарича запрещение.
Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН, ратифицирана от почти всяка държава по света, изисква всички форми на запрещение да бъдат отменени. Държавите трябва да гарантират, че всеки получава подкрепата, от която има нужда, за да взима своите собствени решения. Въпреки това, запрещението продължава да бъде наложеният модел у нас. Заедно, можем да променим това.

Кампанията за премахване на запрещението и въвеждане на подкрепеното вземане на решение се реализира от Български център за нестопанско право-БЦНП и БАЛИЗ - Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и всички въвлечени самозастъпници и организации на и в подкрепа на хората с увреждания.

13.09.2020

Подай ръка на различните деца
Напук на цялата „лудост“ покрай пандемията от коронавирус, ние продължихме и продължаваме да „пълзим“ бавно към нашата цел за разширяване на дневен център „Дъга“.
През изминалата година успяхме да получим одобрение от община „Лозенец“ на изготвените архитектурни планове за промяна на статута на закупеното с Ваша помощ помещение.
УС на Фонд „Социална Закрила“, на заседание от 22.07.2020 г., реши на Сдружение „Асоциация Аутизъм“ да бъдат отпуснати финансови средства в размер на 50 000 лв. за реализиране на проект „Разширяване на Дневен Център „Дъга“ - приоритет аутистичен спектър“ .
Благодарение на нееднократната финансова помощ на нашите благодетели от Лайънс клуб, разполагаме с начален капитал за започването на ремонта.
Нуждаем се от още малко финансова подкрепа, за да финализираме договореностите за извършване на ремонта до края на годината.
Успеем ли, още в началото на 2021 година ще можем да се поздравим с най-големия дневен център за работа с деца с аутизъм в град София.
Благодарим ви!

За дарения:
Сдружение „Асоциация Аутизъм“
Банка ДСК, Клон „Батенберг“
IBAN: BG59STSA93000004098345
BIC: STSABGSF

21.11.2019

Нашите приятели от Лайънс клуб отново ни подадоха ръка.
Дамите от Лайънс клуб „София Диамант“ и господата от Лайънс клуб София – „Св. Йоан“ дариха 7000 лева за ремонта на новото помещение на дневен център „Дъга“.
Благодарим ви!
Ваучер Лайънс

23.06.2019

Lions Club Sofia Diamant
"Лайънс Клуб София Диамант" ни подадоха ръка за пореден път! Традиционният спортен празник " Всички заедно ", организиран за девети пореден път в партньорство със Столична община, през тази година беше с кауза "Разширяване на Дневен център Дъга".
В благотворителния празник участваха 360 деца , а организацията беше поверена на 35 доброволци. Чрез томболи и сувенири всеки от стотиците родители, дошли с малчуганите си в парка, можеха да подпомогнат каузата.
Повече информация и снимки от събитието можете да видите на Facebook страницата на "Лайънс Клуб София Диамант".
В резултат бяха събрани 6 500 лв. за ремонта на новото крило на Дневен център „Дъга“.
Благодарим ви!
Ваучер Лайънс

23.06.2019

Wiener Club
Една от каузите на "тазгодишния Виенски бал в София", който се проведе на 23.02.2019 г., беше посветена на разширението на дневен център Дъга.
По време на събитието бяха събрани 15 000 лв. за оборудване на залата за ерготерапия в новото крило на центъра.
Благодарим за подкрепата на "гостите на Виенския бал" и на организаторите от "Сдружение Виенски клуб"!