Лого на страницата Подай ръка на различните деца
Кампания за разширяване на дневен център за деца с проблеми от аутистичен спектър Дъга

27.12.2017

РОШ България
Фирма "Рош България" в партньорство със сдружение "Асоциация Аутизъм" организираха коледен базар в подкрепа на деца с аутизъм. Всички служители на фармацевтичната компания се включиха в благотворителната акция и закупиха празнични играчки и картички, направени от деца и младежи, подпомагани от "Асоциация Аутизъм".
Инициативата е част от дейностите на "Рош България" в подкрепа на "Асоциация Аутизъм", като освен доброволния ангажимент на служителите на компанията, "Рош" предостави и финансова помощ в размер на 20 000 лева за подпомагане работата на дневен център „Дъга“.
Добротворческата кампания на "Рош България" се присъединява към подкрепата на Столична община за същия проект – разширяване базата и дейността на център "Дъга". "Рош България" с голямо желание подкрепя подобни инициативи, които откликват на нуждите на деца с подобни затруднения и изграждат разбиране, толерантност и бъдеще за тях и техните семейства.
Благодарим ви, "Рош България", за помощта и съпричастността!

27.12.2017

ДАЙС Софтуер
Служителите на фирма "Дайс Софтуер" посветиха Коледата си на нашата кауза!
Благодарим на:
Анелина Гювийска, Анелия Брезоева, Антон Филипов, Владислав Димитров, Даниел Попов, Емил Петлешков, Емилия Божкова, Камен Шапкаров, Марина Павлова, Мая Иванова, Мирена Михайлова, Таня Иванова и Христо Русев.
Всеки от тях е дарил по 70 лв. за разширяването на Дневен център за деца с аутизъм "Дъга".
Общо, събраната сума е 910 лв.
Благодарим ви, приятели!

22.12.2017

Езикова школа Британика
Филиалите "Плиска" и "Лозенец" на училища "Британика" също се присъединиха към нашата кауза!
Всяка Коледа всеки филиал на училища "Британика" избира кауза, която да подкрепи заедно с децата, обучаващи се там, и техните семейства.
През тази година филиалите "Лозенец" и "Плиска" избраха да помогнат на нашата кампания "Подай ръка на различните деца".
"За нас, всъщност, различни деца няма - те всички са деца и заслужават любов, внимание и възможност за образование и развитие." - казват те.
След обсъждане каква е каузата и защо трябва да се помогне на децата с аутизъм, децата от "Британика" са се включили с огромно старание и ентусиазъм в провеждането на Благотворителен базар с коледни картички и подаръци, организиран от двата филиала. Те са изработили различни неща, за да помогнат за събирането на повече средства за каузата. В предколедната работилничка са участвали всички - от най-малките, 5-6 годишни, деца до най-големите, заедно с техните семейства.
В резултат на тази кампания, с много любов, грижа и ентусиазъм е събрана сумата от 663 лв. в помощ на нашата кауза!
Благодарим на всички за помощта и съпричастността! Весели празници!

28.11.2017

Лицата на града
Коледно ли ви е вече? Как да не бъде с този сняг и коледна украса по улиците?! :)
А какво ще кажете за един много симпатичен коледен базар тъкмо преди Коледа? :)
Лицата на града ще разкажат Коледната си приказка на 16 декември в клуб Switch. "Градският Коледен базар", организиран от тях, ще постави началото на редица събития, посветени на всичко българско, в които, наред с красивите дизайнерски дрехи, бижута, керамика, органична козметика, бира и храна, ще има място и за благотворителност.
Този път каузата на "Лицата на града" е посветена на децата, защото, както казват те, "те са тези, които ни карат да се връщаме в спомените си за красивата семейна Коледа".
Градски Коледен Базар
Приходите от благотворителните щандове ще бъдат разделени между Фондация "Усмивка за Африка" и нашата кауза за разширяване на Дневен център "Дъга".
И така - 16.12.2017 г., 11:00-20:00 часа, клуб Switch, "Градски Коледен базар".
Елате! Ще бъде весело! :)

27.11.2017

Ако случайно сте се разхождали около касите за продажба на билети и абонаментни карти на Център за градска мобилност ЕАД, вероятно сте се натъкнали на това:
Постер
Да! Това са нашите деца и нашата кауза!
Благодарим на Столична община и Център за градска мобилност за помощта!

05.10.2017

Ability Fest Sofia 2017
Знаете ли какво е Макатон? Макатон е жестомимичен език, който помага на невербалните лица с проблеми от аутистичен спектър да комуникират. А знаете ли какво е Макатон-маратон? :)
Ако искате да разберете това и много други неща, свързани с начина на живот, уменията и възможностите на лицата със специални потребности, елате на първия Ability Fest Sofia 2017 - фестивал на способностите и предизвикателствата, който ще се проведе на 08.10.2017 г. от 11:00 до 17:00 часа в Ларгото на София (големия подлез при метростанция Сердика).
Фестивалът ще покаже уменията на хора с различни затруднения и ще предизвика посетителите да тестват своите способности чрез специални игри, препятствия, лабиринти, работилници.
Терапевтите от дневен център "Дъга" ще ви запознаят със системата Макатон чрез забавната игра "Макатон-маратон", а младежите от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с проблеми от аутистичния спектър ще ви очакват, за да се запознаете, поговорите и да направите заедно значки за информираност по въпросите на аутизма.
Казват, че в неделя ще вали... Затова елате с нас на Фестивал на закрито - Ability Fest Sofia 2017 - фестивал на способностите и предизвикателствата, 08.10.2017 г. от 11:00 до 17:00 часа в Ларгото на София.
Повече информация за организаторите, програмата и гостите на Фестивала можете да получите на Фейсбук страницата на събитието.

09.05.2017

ЧРД, Дъга!
Днес в дневен център "Дъга" имаше празник - с торта, песни, танци и усмивки! Децата играха с пирати и принцеси, и се срещнаха отново с любимото на всички конче Изидор.
Всичко това се случи, защото днес център "Дъга" порастна с една годинка!
Честит рожден ден, "Дъга"!
Честит празник на целия колектив на център "Дъга"! Бъдете здрави, спокойни, сплотени и креативни! Благодарим ви, че се грижите ежедневно и всеотдайно за нашите деца!
Ето и няколко снимки от празника:

03.04.2017

Асоциация Аутизъм Ако вчера сте имали път към Борисовата градина в София, няма как да сте пропуснали нашия празник. :)
По повод световния ден за информираност по въпросите на аутизма, сдружение "Асоциация Аутизъм", с подкрепата на зумба любимците Слав и Деси и винаги помагащите ни доброволци от БЧК, организира спортен празник на площадка "Слончето", на който малки и големи се надбягваха, участваха в щафетни игри, теглиха въже, а за не дотам спортните натури беше подготвена великденска работилничка.
Ние всички се забавлявахме много!
Надяваме се да сме изпълнили, поне в малка част, основната идея на деня за информираност по въпросите на аутизма - да покажем, че лицата на аутизма не са страшни, че могат да бъдат добри приятели и тяхното приемане в обществото няма да навреди на никого.
Благодарим на всички, които се забавляваха с нас!
Ето и няколко снимки: