Лого на страницата Подай ръка на различните деца
Кампания за разширяване на дневен център за деца с проблеми от аутистичен спектър Дъга

19.01.2017

Подай ръка на различните деца Днес председателят на сдружение "Асоциация Аутизъм" Мирена де Верт и директорът на дневен център за деца с аутизъм "Дъга" Ани Андонова бяха гости на Лора Инджова и Симеон Белев в студиото на сутрешния блок "България сутрин" на телевизия Bulgaria ON Air.
Там те представиха благотворителния коктейл "Подай ръка на различните деца" и каузата на Асоциация Аутизъм за разширение на дневен център "Дъга".
Пълен запис на разговора в студиото на "България сутрин" можете да гледате тук.
Ако и вие искате да дойдете на благотворителния коктейл "Подай ръка на различните деца", но се притеснявате, че се пропуснали крайния срок - куверти на стойност 50лв. могат да се закупят на място в Рейнбоу плаза на 19.01.17г. в 19:00ч. Не забравяйте предварително да запазите своето място на посочения телефон: 0889 07 66 56 или e-mail ymihaylova@gmsf.eu

18.01.2017

Подай ръка на различните деца Този четвъртък сцената на "Рейнбоу плаза" ще се окаже малка за благородната кауза на Сдружение "Асоциация Аутизъм" и за великото дело на над 400 добри хора, представители на държава, общини и бизнес, дошли да подкрепят децата на България с проблеми в аутистичния спектър.
Сцената ще събере най-обичаните български изпълнители на едно място. Ще прозвучат едни от най-любимите песни - „Заедно“, „И аз съм тук“, „Малките неща“, „Наистина любов“, „Живот като на кино“.
Медийни партньори на каузата са Нова Броудкастинг Груп, Нетинфо, БНТ, Bulgaria ON AIR, Сп. Моето дете, сп. Story, Радио FM+, както и други печатни и електронни издания.
По време на коктейла, гостите могат да подкрепят каузата чрез участие в томбола с билет на стойност 10 лв, както чрез закупуване на предмети от благотворителния базар, организиран на място и чрез участие в търг.
Сред предметите-уникати, които ще се разиграят на търг, са ръкавиците на Кубрат Пулев, с които спортистът прославя България с още една титла. Кубрат Пулев е най-известният български професионален боксьор тежка категория в момента. В края на 2016 година след мач със Самюел Питър в България, той успя да си върне и Европейската титла в тази категория.
Освен ръкавиците на Пулев, друг предмет с изключителна стойност за България е лентата на най-добрата художествена гимнастичка на България за 2012-2015 година Мария Матева. С нея гимнастичката става републиканска шампионка през 2014 г.
Други предмети, които ще бъдат разиграни в търга, са картини, бижута, вина, дизайнерски тоалет и предмети с изключителна стойност, предоставени от Мира Бъчварова, Паолина Крушкина, Димитър Бербатов, Григор Димитров, Малееви и др.
Гостите на коктейла ще се запознаят лично с Милка Митева, Директор на Национално музикално училище "Л. Пипков", което участва с квартет от млади професионални изпълнители – възпитаници на училището. Тодор Георгиев ще изпълни песента „Там където“. Наравно с пораслите звезди, под мотото „Деца помагат на деца“, на сцената ще пеят и талантите на „Арт Център Кърнолски“. За финал на вечерта сцената на Рейнбоу Плаза ще бъде изпълнена от гласовете на децата от „ХайЛайт Сингинг Студио“ и Искра Милкова.
Благодарение на широката медийна подкрепа на Нова Броудкастинг Груп и България он Ер, събитието привлече и нови спонсори и благодетели, на които искрено благодарим - Методия Харт, Братя Минкови, Милки Груп Био ЕАД, Шато Бургозон, LR Health & Beauty и др.
Фотограф на събитието ще бъде Владимир Кадънков.
А колкото повече наближава събитието, толкова по-често ни виждате в програмите на нашите медиини партньори. Днес сутринта беше представен репортаж за нас в предаването "Преди обед" по bTV, по обяд Ани и Илонка представиха каузата и коктейла в ефира на радио FM+, а утре сутринта, в 8:45 можете да ни гледате в "България сутрин" по телевизия Bulgaria On Air.
Ако искате да дойдете на събитието, но се притеснявате, че се пропуснали крайния срок - куверти на стойност 50лв. могат да се закупят на място в Рейнбоу плаза на 19.01.17г. в 19:00ч. Само не забравяйте предварително да запазите своето място на посочения телефон: 0889 07 66 56 или e-mail ymihaylova@gmsf.eu
Вратите са отворени за всеки! Елате и Вие!

17.01.2017

Подай ръка на различните деца Утре, 18.01.2017 г., директорът на дневен център "Дъга" Ани Андонова и инициаторът и съорганизатор на благотворителния коктейл "Подай ръка на различните деца" Илонка Александрова ще участват в Шоуто на Калина Стефанова по радио FM+.
Във времето между 12 и 13 часа, Ани, Илонка и Калина ще си говорят за състоянието аутизъм, за работата на Асоциация Аутизъм, за инициативата за разширяване на дневен център "Дъга", както и за благотворителния коктейл, който ще се проведе в четвъртък, 19.01.2017 г., от 19 часа в Rainbow Plaza.
Можете да слушате радио FM+ и онлайн на адрес http://fmplus.net/player/.
А ако имате въпроси за благотворителния коктейл, не се колебайте да ги зададете на тел. 0889 07 66 56 или имейл ymihaylova@gmsf.eu.

17.01.2017

Подай ръка на различните деца Днес на гости на Дневен център "Дъга" беше екипът на предаването "На кафе" и зрителите на Нова телевизия успяха да видят как протича един час на нашите деца там.
По време на почти 40 минутното пряко предаване, Гала (от студиото) и репортерката Ина (пряко от център "Дъга") дискутираха с Цвети (майката на малкия Илиян) какво е да живееш с аутист.
Наталия Николова (психолог от център "Дъга") разказа за целите на Сдружение "Асоциация Аутизъм" и работата на дневен център "Дъга". Отидохме и до мястото, което стана наша кауза.
После водещият на организирания от нас и нашите партньори благотворителен коктейл "Подай ръка на различните деца", който ще се проведе на 19.01.2017 г. от 19:00 часа в Rainbow Plaza, Иво Танев, представи изпълнителите, които ни подадоха ръка, нашите спонсори, които помогнаха събитието да се случи, както и част от събраните вече предмети за търга, който ще се проведе по време на коктейла.
Пълния запис на предаването можете да гледате в платформата Nova Play на Нова.
"Нова Броудкастинг Груп" АД е един от медийните партньори на благотворителен коктейл "Подай ръка на различните деца".
За въпроси относно благотворителния коктейл - тел. 0889 07 66 56 или имейл ymihaylova@gmsf.eu.

15.01.2017

Местно време" Без бариери" С какви проблеми се сблъскват децата с аутизъм и техните родители, какви възможности за терапия и образование им предлага столицата и толерантно ли е обществото към тях - това бяха част от темите на последния епизод на посветеното на хората в неравностойно положение и рисковите групи предаване "Местно време: Без бариери" на Българската национална телевизия.
В него можете да видите част от ежедневието на семействата, които живеят с аутизма; разказите и мненията на специалистите, които работят с деца с аутизъм; разяснение на промените на базата на Закона за приобщаващото образование, както и някои възможности за спорт за деца с увреждания, предлагани в град София.
Предаването беше излъчено на 13.01.2017г. от 17:30 часа по БНТ2.
Пълен запис можете да гледате тук.

13.01.2017

Подай ръка на различните деца На 17.01.2017 г. от 9:30 часа можете да гледате директно включване от дневен център "Дъга" в предаването "На кафе" по Нова телевизия. По време на включването ще говорим с Гала за аутизма, център "Дъга" и все по-наближаващия благотворителен коктейл "Подай ръка на различните деца", който ще се проведе на 19.01.2017 г. от 19:00 часа в Rainbow Plaza.
Ако имате въпроси относно събитието - задавайте ги на тел. 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu.

11.01.2017

Подай ръка на различните деца „Подай ръка на различните деца“ на 19.01.17г. в 19:00ч. в Rainbow plaza
Стани един от 400-те приятели на децата аутисти!
Броени дни остават до дългоочакваното благотворително събитие на Сдружение „Асоциация Аутизъм”. Неговата цел е по-скорошното набиране на сумата от 100 000 лева за разширяване на дневен център „Дъга” – единственият център в София за безплатни ежедневни грижи, терапии и развитие за деца аутисти.
Над 400 души е очакваният брой гости, заявили участието си като заплащат куверт и желаещи да се включат в организирания благотворителен базар, томбола и търг в подкрепа на „Асоциация Аутизъм”. Абсолютно всички средства, набрани от куверти, томбола, търг и дарения, ще отидат директно за каузата.
Събитието се провежда под Патронажа на Кмета на София Г-жа Йорданка Фандъкова, Столична Община, Община Лозенец и с подкрепата на спомоществователи: Едоардо Миролио (EM), Рапул България, Смарт Груп България, Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес - Обединени Бизнес Клубове (ОБК), дамите от Клуб „Бизнес на високи токчета”, CEO Club и др., и с безценната подкрепа на родители и приятели на децата аутисти.
За да подарят своята емоционална щедрост, радост и загриженост към децата аутисти, на сцената ще излязат едни от най-обичаните български изпълнители Графа, Орлин Павлов, Дует Ритон, Михаела Филева, Йоанна Драгнева, Прея, София Георгиева, Красимира Иванов, Хриси Йосифова, Тодор Георгиев–Тоши, както и талантливи млади изпълнители от Арт Център Кърнолски.
Водещият на събитието Иво Танев, заедно с талантливата Ахинора от „Големите надежди” ще ни отведат в света на приятелството, където всички са равни и си помагат - където има само добрина, подкрепа и истинска кауза. Съвсем на място е и мотото „Деца помагат на деца”, защото доброто дело от деца за деца ще продължи и след тази инициатива. Финалът на „Подай ръка на различните деца” ще завърши с Искра Милкова и децата от ХайЛайт Сингинг Студио с изпълнение на песента Heal the World.
Специални благодарности на всички фирми, които осигуряват кейтъринга, вината и минералната вода за събитието: Wine & Food - Кафе зона „Тополите”, Едоардо Миролио (EM), MV Healthy Foods, Мая 5, White Water и др. Рекламните материали за събитието – покани и плакати са изработени благотворително от екипа на Списание „Езда 365“.
„Вярваме, че необходимата сума ще бъде събрана час по-скоро и още 25 деца ще получат шанс за професионални грижи и развитие, както и разширяване капацитета за комплексна работа с деца чрез осигуряване пространство за ерго- и сензорна терапия.“ – споделя Илонка Александрова, съорганизатор на благотворителната инициатива, Основател и Директор на Фондация „Глобални системи за управление на НПО“
КАК ДА ЗАКУПЯ КУВЕРТ или да направя ДАРЕНИЕ?
На посочената по-долу дарителска сметка, сайта за дарения www.usmivka.org или в брой от нашите разпространители. Стойността на куверта е 50 лв.
• Дарителската сметка на сдружение „Асоциация аутизъм“:
Банка ДСК, клон Батенберг
IBAN: BG59STSA93000004098345, BIC: STSABGSF, Основание: дарение
• През сайта за дарения www.usmivka.org → активно лого на център „Дъга“
Запазете Вашето място на тел.: 0889 076 656 или тук: ymihaylova@gmsf.eu
Подробна информация за събитието можете да получите и на:
Сайта на Сдружение „Асоциация Аутизъм“ -
Facebook

11.01.2017

Подай ръка на различните деца Вече са известни и изпълнителите, които подадоха ръка на нашата инициатива!
Имаме удоволствието да ви споделим, че заедно с водещите Иво Танев и малката Ахинора, на сцената на благотворителния коктейл "Подай ръка на различните деца", който ще е проведе на 19.01.2017 г. от 19:00 часа в Rainbow Plaza, ще видите Графа, Орлин Павлов, Дует Ритон, Йоанна Драгнева, Михаела Филева, Прея, София Георгиева, Красимира Иванова и 11-годишната Христина Йосифова! Всички те застават зад нашата кауза! Благодарим ви, приятели!
А вие не забравяйте, че имате още само ден да заявите желанието си за участие в нашия благотворителен коктейл на тел.: 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu.

08.01.2017

Местно време" Без бариери" На 06.01.2017 г. екипът на предаването "Местно време" на Българската национална телевизия засне децата и екипа на Дневен център “Дъга”.
През следващата седмица темата на рубриката "Местно време: Без бариери", посветена на проблемите на хората в неравностойно положение и рисковите групи, е състоянието аутизъм.
Във връзка с това по време на заснемането на репортажа бяха коментирани въпроси относно потребностите, проблемите и съществуващите социални услуги за децата и младежите с аутизъм, като и инициативата за разширение на Център "Дъга".
Очаквайте този материал в предаването "Местно време", което ще се излъчи на 13.01.2017г. от 17:30 часа по БНТ2.
Ако и вие искате да се запознаете отблизо с делниците и празниците на децата с аутизъм, а същевременно и да станете благодетел на инициативата за разширение на дневен център за деца с проблеми от аутистичен спектър "Дъга" - запишете се за участие в нашия благотворителен коктейл до 12 януари на тел.: 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu