Лого на страницата Подай ръка на различните деца
Кампания за разширяване на дневен център за деца с проблеми от аутистичен спектър Дъга

06.01.2017

Подай ръка на различните деца Вчера, 05.01.2017 г., бяхме гости на първата регулярна среща за 2017 година на Дамски клуб „Бизнес на високи токчета“, за да представим нашето събитие благотворителен коктейл "Подай ръка на различните деца". Благодарим на Създателката на клуба - Ива Владимирова, че реши да посвети първата среща на дамите на нашата кауза! Благодарим на всички дами от Клуба за съпричастността и подкрепата!
На представянето директорът на център "Дъга" и представител на Асоциациа Аутизъм Ани Андонова разказа да целите на Асоциацията, работата на център "Дъга" до момента и за Каузата за набиране на средства за разширяване на спектъра от безплатни услуги в Център "Дъга".
Участие взеха и три майки от нашия инициативен комитет - Хриси, Рали и Теди. Те представиха резултатите на Каузата до сега и разказаха за техните/наши деца от център "Дъга".
Илонка Александрова говори за организацията на Благотворителния коктейл.
Дано с тази среща-презентация да сме успели да вдъхновим дамите от Клуба да станат спонсори, да дарят предмети и услуги за Търга и Томболата, както и да заявят своето участие, като си закупят покани-куверт на стойност 50 лв.
Очаквайте скоро още новини и снимки от срещата! Ако и вие искате да присъствате на нашия благотворителен коктейл и да подкрепите нашата кауза, не забравяйте да заявите желанието си до 12 януари на тел.: 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu.
Повече информация относно начина на закупуване на куверти и целите на благотворителния концерт можете да видите в листовката на събитието.

02.01.2017

Подай ръка на различните деца Честита нова година, мили приятели! Нека бъде по-здрава, по-щастлива, по-успешна и по-добра!
А с новата година, дойде време да ви разкрием още малко от програмата на нашия последен проект - благотворителен коктейл "Подай ръка на различните деца", който ще се проведе под патронажа на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова на 19.01.2017 г. от 19 часа в център Rainbow Plaza.
Ето и новините:
Водещият Иво Танев ще си партнира по време на коктейла с ко-водещата на предаването "Големите надежди" Ахинора. Първа на сцената ще излезе 11-годишната Христина Йосифова, ученичка в Мастър клас на Искра Милкова от Х Factor, която ще изпълни песента "Over the rainbow" за нашите деца от център "Дъга". След това в програмата ще се включат Орлин Павлов, Силвия Кацарова, Йоанна Драгнева, Красимира Иванова, деца от „Хайлайт Сингинг Студио“, арт център "Кърнолски", квартет от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, изявени изпълнители от музикални телевизионни формати и др.
Напомняме, че всички, които искат да присъстват на благотворителния коктейл и да подкрепят нашата кауза, трябва да заявят желанието си до 12 януари на тел.: 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu.
Повече информация относно начина на закупуване на куверти и целите на благотворителния концерт можете да видите в листовката на събитието.
Очакваме ви! Имате само още 10 дни да заявите своето присъствие!

29.12.2016

Подай ръка на различните деца Вчера Хриси, Ели и Миро от нашия инициативен комитет бяха на гости в предаването Делници по телевизия Евроком.
По време на предаването те разговаряха с водещия Николай Колев за аутизма, като състояние, за нашите деца, за център "Дъга", за инициативата за неговото разширение и за коктейла, който организираме през януари.
Коментираха, заедно със зрители, които се включваха в ефир, проблемите и нуждите на хората със специални потребности и техните семейства, социалната политика, промените в образователния закон и много други болни теми, за които трябва да се знае и трябва да се говори.
Пълен запис на предаването можете да гледате тук.

19.12.2016

Покана спонсори

17.12.2016

Волейболна академия "Стойчев-Казийски" Днес в залата на "Овергаз Арена" се проведе благотворителният базар на децата от волейболна академия "Стойчев-Казийски".
Посетителите на базара можеха да намерят различни коледни картички, украса, картини, сувенири и скулптури, изработени от децата, които тренират в Академията, както и от младежите от Центъра за социална интергация и рехабилитация на лица с проблеми от аутистичен спектър. Всички подаръци бяха на минимална цена, над която желаещите да дарят повече можеха да надградят и... всички го направиха. :)
Събитието беше открито от водещия Монти от групата Ice Cream, а децата и гостите на базара бяха поздравени от директора на дневен център за деца с аутизъм "Дъга" Ани Андонова и от "главата" на волейболна академия "Стойчев-Казийски" Радостин Стойчев.
В коледната работилничка на базара, децата на Академията направиха още картички, които също бяха разграбени в помощ на каузата.
Продадени на търг бяха и диск на групата Ice Cream с автограф от Монти и тениска на волейболната академия с автограф от Радостин Стойчев.
Рекапитулацията от днешния празник е много усмивки, коледно настроение и 2003 лв. за разширяване на дневен център за деца с разтройства от аутистичен спектър "Дъга".
Благодарим на всички от волейболна академия "Стойчев-Казийски" за всеотдайността и съпричастността!
Благодарим ви деца, които помагате на деца!
Ето и няколко снимки от събитието:

14.12.2016

Подай ръка на различните деца Приятели, време е да издаваме тайни! :)
За настъпващата 2017 г. подготвяме серия от събития за набиране на средства за постигане на нашата цел - разширяване на дневен център "Дъга"!
Наши партньори в това мащабно начинание са Столична Община, Община Лозенец, Сдружение „Обединени бизнес клубове”, CEO Club, Дамски клуб „Бизнес на високи токчета“ и Етик Чарити ЕООД.
И тъй като всяко ново приятелство започва със запознанство, първото събитие ще бъде благотворителен коктейл под надслов "Подай ръка на различните деца", който ще се проведе под патронажа на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова на 19.01.2017 г. от 19 часа в център Rainbow Plaza.
За да вземете участие в събитието трябва да заявите желанието си поне една седмица предварително на телефон 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu. Кувертите за коктейла са на стойност 50 лв. и трябва да бъдат преведени на сметката на Сдружение "Асоциация Аутизъм" (Банка ДСК, клон Батенберг, IBAN: BG59STSA93000004098345,  BIC: STSABGSF).
По време на коктейла ще се проведат търг и томбола с предмети, осигурени от спонсори на събитието.
За вашето добро настроение ще се грижат водещият Иво Танев, както и известни певци и изпълнители.
Заповядайте!

14.12.2016

Волейболна академия "Стойчев-Казийски" Децата от волейболна академия "Стойчев-Казийски" и техните треньори също се включиха в нашата инициатива!
Те организират благотворителен базар, на който посетителите ще могат да намерят разнообразие от коледни картички, украса, картини, сувенири и скулптури, изработени от децата, които тренират в Академията. Всички подаръци ще имат минимална цена, над която желаещите да дарят повече могат да надградят. Приходите ще бъдат дарени за разширяване на дневен център "Дъга".
По време на базара, посетителите ще могат да се включат в разнообразни коледни работилнички, а за тяхното добро настроение ще се грижи водещият Монти от групата Ice Cream.
Събитието ще се проведе на 17.12.2016 г. (събота) между 10 и 12 часа в "Овергаз Арена".
Ние ще бъдем там! А вие?
Очакваме ви!

14.12.2016

WiN Bulgaria Дамите от секция София на Жените в ядрената индустрия (WiN-България) ни изненадаха приятно с мил жест.
На 07.12.2016 г. се е състояла ежегодната благотворителна вечер WiN & Wine, организирана от членовете на организацията. Тази година тяхната кауза е била разширяването на нашия дневен център "Дъга".
Домакини на събитието са били дамите от Риск Инженеринг АД.
На събитието е представена благотворителна изложба с картини на авторите Мая Георгиева, Иванка Иванова, Алла Николова и Виолета Спасова, проведен е благотворителен базар на сладкиши, сурвачки и декорации за дома и офиса, специално приготвени от дамите на ядрената индустрия, а малката Александра Ботева, която е само на 11 години, е приготвила сама меденки, за да помогне на децата от център "Дъга". Благодарим ти, Алекс!
Участниците в WiN & Wine са събрали 1200 лв. в помощ на инициативата за разширяване на дневен център "Дъга".
Благодарим ви за милата изненада! Благодарим за съпричастността!
Снимки и повече информация за събитието можете да видите на сайта AtomInfo.bg.

23.11.2016

usmivka.org От днес можете да помогнете за осъществяването на нашата цел и чрез дарителския сайт usmivka.org!
Основателите на сайта включиха "Асоциация Аутизъм", като една от фондациите, на които всеки може да дари средства и да получи сертификат за своето дарение от usmivka.org.
Благодарим на usmivka.org и ABI Web Design за вярата в нас и съпричастността към каманията "Подай ръка на различните деца"!

13.11.2016

20 години "Цвят Лилав" Благодарим на Ирина Флорин и екипът й, че споделиха с нас колуминацията на турнето "Цвят Лилав 20 години по-късно" и се ангажираха с нашата кауза!
Благодарим на всички, които в празничната вечер решиха да помогнат за разширяването на дневен център за деца с аутизъм "Дъга"!
Равносметката от тази вечер е 227 лв.
Продължаваме заедно напред!

10.11.2016

ParaKids Както знаете, терапията на нашите специални деца е комплексна и активните дейности са неразделна част от нея.
За наша радост има амбициозни, млади хора, които искат да направят спорта за деца със специални нужди достъпен и възможен!
Такива хора са Даниела и Бояна от Parakids. Те участват в социално-отговорната инициатива "Промяната", за да набавят екипировка за адаптиран спорт на деца с увреждания.
Повече информация за проекта на Даниела и Бояна можете да получите от страничката им във Фейсбук и от портфолиото им в "Промяната".
Ние, следвайки принципа, че за да ти помогнат, трябва да помогнеш, подкрепяме тяхната кауза.
Нека подкрепим тези прекрасни момичета в проекта им "Parakids", за да имат възможност да работят и спортуват със специалните деца!
Нека им помогнем, за да се направи още една крачка към адаптацията и интеграцията на специалните деца в истинския живот!

08.11.2016

20 години "Цвят Лилав" Певицата Ирина Флорин и целият й екип също се трогнаха от нашата мечта - финалният концерт от турнето "Цвят Лилав 20 години по-късно" ще е с апел за повече деца в център "Дъга"!
Концертът ще се проведе на 11.11.2016 г. (петък) от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Билети могат да се намерят в мрежите на Евентим, ТикетПортал и ТикетПро.
На сцената заедно с "лилавия цвят" Ирина Флорин ще бъдат Миро, Любо Киров, Стенли, Дичо и Свилен Ноев, а в залата и около нея ще можете да намерите нас - родителите на "сините" деца, които се нуждаят от вашата подкрепа!
Заповядайте!

01.11.2016

Ездови Клуб Еклипс На 25 и 26.10.2016 г. гост на децата от дневен център "Дъга" беше кончето Изидор от Ездови клуб "Еклипс".
Посещенията на Изидор при нашите деца се случват благодарение на фондация "Помощ на лица с проблеми в развитието" и техните методически подкрепители "МГ Кард" и "МАКСЛОГ".
По време на минисесиите по хипотерапия (общо 4 във всяка група на центъра), всяко от децата има възможност да поязди кончето Изидор с помощта на нашите приятели от клуб "Еклипс" и терапевтите от дневен център "Дъга".
Първото посещение се получи като истински празник! С нетърпение очакваме следващите.
Благодарим

26.10.2016

Господари на ефира Господари на ефира също се ангажираха да помогнат за постигането на нашата цел!
В днешното издание на предаването "Господари на ефира" по NovaTV беше излъчен репортаж за инициативата за разширение на дневен център за деца с аутизъм "Дъга".
В репортажа можете да видите децата, с които вече се работи в дневен център "Дъга", техните терапевти и част от родителите, участващи в инициативата.
Репортажът на Ева Веселинова можете да гледате на сайта gospodari.com.
Благодарим!

23.10.2016

WaterLand Ние не сме различни Днес, 23.10.2016 г., спортен клуб по кану-каяк 'Водна земя' представи водните спортове, водния туризъм и водните съоръжения като възможност за терапия и забавление за деца със специални потребности.
Събитието, под надслов "Ние не сме различни", се проведе на гребна база "Средец" (езерото "Панчарево"). Там нашите приятели от спортен клуб "Водна земя", специалните деца, техните родители и приятели се забавляваха активно както на суша, така и във вода.
Всяко дете-участник получи грамота и тениска от СККК "Водна земя".
Ето и няколко снимки от събитието:

Благодарим, че мислите за нашите деца, приятели!